Norsk bilbransje – en godt bevart hemmelighet

Hvorfår får ikke norsk bilbransje mer oppmerksomhet?

ØysteinHerland_05Få saker får mer oppmerksomhet på nettet enn bil. På Google gir søkeordet »Bil» 211 millioner oppslag, mens «Sykehus» og «Politikk» gir henholdsvis 13 og 11 millioner.

Til tross for dette mener jeg at norsk bilbransje er en godt bevart hemmelighet og i tillegg en bransje med varierende omdømme.

Derfor velger jeg å bruke en del av min tid til å kommunisere hva vi som bransje står for og hvilken viktig rolle vi har i det norske samfunn.Den norske bilbransje har i dag ca. 45.000 ansatte. Like mange som det er innbyggere i Sarpsborg- eller om vi vil – flere arbeidstakere enn totalt i Drammen og Kongsberg.

Bilbransjen omsetter for 150 milliarder kroner årlig.  Det er like mye som DNB, Tine, Norske Skog, Gjensidige, Hafslund, Marine Harvest og Schibsted omsetter til sammen!

Den teknologiske utviklingen har ført til at vi de senere årene rekrutterer medarbeidere med høy teknisk innsikt og kompetanse. Dagens bilmekanikere er meget kompetente bil-teknikere, og dette er bare starten.  I tiden fremover vil ny teknologi kreve stadig høyere kompetanse og det å arbeide i bilbransjen blir mer og mer spennende.

Synes du at norsk bilbransje får tilstrekkelig oppmerksomhet ut fra vår samfunnsmessige betydning?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *