Barnesikkerhet – kunnskap er nøkkelen

Det er kunnskapsbrist hos mange av de som står frem som spesialister

ØysteinHerland_222Parallelt med annen forskning og utvikling innen sikkerhet hos Volvo, har vi kontinuerlig forsket på hva vi kan gjøre for sikkerheten til de yngste passasjerene i våre biler.

Det finnes i dag utstyr som sikrer barn i bil på en så god måte som mulig. Imidlertid er dette utstyr som ofte velges og kjøpes etter at man anskaffet seg bil. Dette setter fokus på et nytt og viktig område. Når man som foreldre – eller for den saks skyld besteforeldre – skal velge barnesikkerhetsutstyr, er de fleste av oss avhengig av selgerens kunnskap og veiledning i valg av utstyr, og hvordan utstyret skal brukes. Dette for å gi den beste sikkerhet og beskyttelse for de mest dyrebare vi har; barna.

Med bakgrunn i dette så vi i Volvo et behov for å dele vår kompetanse med våre kollegaer i forhandlernettet.  Det er der hos Volvo-forhandleren møtene mellom selger og kunde finner sted, og det er der kompetansen på dette området må finnes.

Vi satte derfor nylig i gang et sertifiseringsprogram for personell hos våre Volvo-forhandlere. Allerede nå er 60 personer rundt hos våre ulike forhandlere sertifiserte selgere av barnesikkerhetsutstyr.  I løpet av de neste par måneder vil ytterligere 40 komme til. Dette betyr at dere som kunder vil få god og profesjonell veiledning i valg og bruk av barnesikkerhetsutstyr hos Volvo-forhandleren. På den måten sikrer vi de mest sårbare i trafikken på best mulig måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *